Відкриваємо Танзанію: Кіліманджаро, сафарі, Занзібар

Анонси і обговорення комерційних заходів
Capitan Flint
Повідомлень: 1
З нами з: 20.12.2021, 13:37

Відкриваємо Танзанію: Кіліманджаро, сафарі, Занзібар

Повідомлення Capitan Flint »

Ви не можете собі й уявити той коктейль емоцій, що доведеться пережити від зустрічі з жирафами, слонами, левами, зебрами та іншими представниками світу дикої природи Африки, які не злякаються наблизитись до людей на найменшу відстань, щоби прилягти у затінку біля авто з туристами. Ви на власні очі побачите в природних умовах тих, про кого з дитинства читали в книжках, а потім багато раз дивилися численні передачі National Geographic. Саме такі неймовірні побачення чатують на вас у найкращих національних парках континенту, що сповнять вас захвату та спогадів на все життя.
Кульмінацією подорожі до Африки стане сходження на Кіліманджаро – найвищу точку Африки, що займає шість днів. Починається все з реєстрації на маршрут та прибуття до табору Machame. Ну а далі відбудеться зустріч з неймовірною рослинністю та схилами ущелин. Технічно це сходження досить просте, треба тільки мати фізичну форму середнього рівня. Найбільші труднощі буде викликати тільки висота, але завдяки ретельно продуманому, правильному процесу акліматизації справляться всі. Той самий штурм вершини, якого щосили прагнуть поціновувачі пригод, почнеться опівночі, щоб усі учасники побачили схід сонця над африканськими джунглями та саванами з висоти 5895 м над рівнем моря. І те, що вдасться побачити в ту мить, змусить забути про втому та задихнутися від захвату. Просто перед вами, на самій верхівці буквально заблищать блакитні льодовики Кіліманджаро, розбуджені від нічного сну яскравим сонячним диском. Повірте, більшого щастя та насолоди ви ще не зазнавали в своєму житті. Здається, що в ту мить перед вами розкинувся весь світ, а не лише Африка.
Пережиті тут пригоди вигідно доповнять враження від курорту Занзібар, де поряд із казковими білими піщаними пляжами, коралами та дельфінами, бірюзовими водами Індійського океану уживаються велетенські черепахи, багатьом із яких більше за 150 років.
Ви закохаєтесь в Африку, це гарантовано!

ЩО ОЧІКУВАТИ ВІД ТУРУ?
- Дуже насичена програма. За 2 тижні Ви підніметесь на Кіліманджаро, відвідаєте 3 національних парка і відпочинете на острові Занзібар.
- Для сходження ми вибрали оптимальний маршрут Machame. Він досить легкий і одночасно найкраще підходить для правильної акліматизації до висоти.
- Повний сервіс: гіди ведуть групу, повара готують їжу, портери несуть речі, а Вам залишається тільки йти і насолоджуватися.
- Цей досвід допоможе переосмислити всі уявлення про себе, розширити власні межі та зрозуміти щось важливе.
- Ми піклуємось про вашу безпеку та комфорт.
- Відсутність прихованих витрат: усі витрати за програмою перераховані заздалегідь.
- Перміт (дозвіл на сходження та перебування в національному парку) включений у вартість: з нами все законно та безпечно.
- Ви побачите:
1. відомий льодовик Кіліманджаро, якого через кілька років вже може не стати внаслідок глобального потепління;
2. стежки, прокладені високо над хмарами;
3. тропічні джунглі та савани;
4. екзотичні ендеміки Кіліманджаро: лобелії та дендросенеції;
5. схід сонця з вершини Кіліманджаро;
6. зоряне небо в висотних таборах;
7. сафарі у величезному вулканічному кратері;
8. багато африканських тварин у природних умовах;
9. білосніжні пляжі острова Занзібар;
10. коралові рифи та підводний світ Індійського океану.

ПРОГРАМА ТУРУ
ДЕНЬ 1 (13.02.22). Прибуття в Танзанію
Прилітаємо та отримуємо візи, нас зустрічає наш трансфер і ми переїжджаємо до містечка Моші. Поселяємось у готель, відпочиваємо після перельоту. Акліматизуємось і набираємось сил перед завтрашнім початком сходження. Зробимо всі організаційні справи: поміняємо валюту, купимо місцеві сім карти, перепакуємо речі: ті, що не потрібні на сходженні, залишимо в готелі в камері схову. Потім вечеря, знайомство з командою, маленький брифінг і відправляємось спати.
ДЕНЬ 2 (14.02.22). Початок сходження
Ранній підйом. Сніданок у готелі та виїзд до Мачаме Гейт (1800 м над рівнем моря), вхід до Національного парку Кіліманджаро. Поки гіди отримують дозволи на вхід і заповнюють всі необхідні документи, ми перепаковуємо речі, віддаємо основні рюкзаки носіям і проводимо останні приготування перед тим, як вирушити в дорогу (в середньому це займає біля години).
У перший день трекінгу пройдемо справжніми тропічними джунглями, де ми побачимо представників танзанійської флори та фауни. З великою ймовірністю можуть йти тропічні зливи, тому рекомендується мати із собою не лише змінний комплект одягу, а й дощовики. Перша ночівля у гірському кемпінгу Мачаме (3010 м).
Дистанція: 11 км
Набір висоти 1200 метрів
Час у дорозі 5-7 годин
ДЕНЬ 3 (15.02.22). Перехід до табору Шира (3840 м)
Рано встаємо, снідаємо та знову вирушаємо в путь до другого висотного табору Шира. Сильно зміняться пейзажі, це вже не густі тропічні джунглі, а невеликі крючковаті дерева та каміння. Перед нами вперше відкриються панорами на горизонт та плато Шира. Сьогодішній трекінг не буде складним фізично чи технічно, але вже може почати відчуватися висота.
По приходу в табір ми пообідаємо та годину-другу відпочинемо. Після цього сходимо на невелику акліматизаційну прогулянку. Повернемось в табір, де нам приготують гарячу ситну вечерю.
Дистанція: 5 км
Перепад висот: 700 метрів
Час у дорозі: 4-5 годин
Акліматизаційний вихід
Дистанція: 2 км
Перепад висот: 300 метрів
Час у дорозі 1-2 години
ДЕНЬ 4 (16.02.22). Перехід до табору Баранко (3950 м)
Після раннього сніданку починаємо сходження до ключової точки маршруту Лава Тауер (4600 м). Тут можуть виникнути проблеми з самопочуттям, але ми спеціально зробимо там привал і ланч, щоб краще акліматизуватись і “звикнути” до висоти. Далі спустимось в табір Баранко, де на нас чекатиме гаряча вечеря.
Дистанція: 11 км
Набір висоти: 800 метрів, спуск 700 метрів
Час у дорозі: 6-8 годин
ДЕНЬ 5 (17.02.22). Перехід до табору Барафу (4650 м)
Ранній підйом та сніданок. Сходження почнемо зі штурму стіни Барафу. Далі почнеться не менш складний трекінг до табору Каранга (4040 м), де ми пообідаємо. Після цього вирушимо до штурмового табору Барафу, де будемо відпочивати та вечеряти. Це буде ще один складний день, який щедро винарогодить нас прекрасними краєвидами.
Дистанція: 11 км
Набір висоти: 700 метрів
Час у дорозі: 8-10 годин
ДЕНЬ 6 (18.02.22). Акліматизація (до 5000 м)
Цей день ми будемо відпочивати та набиратися сил перед завтрашнім сходженням. Вранці зробимо один невеликий акліматизаційний вихід. Рано ляжемо спати, бо опівночі нас чекає підйом.
ДЕНЬ 7 (19.02.22). Штурм вершини Кіліманджаро - піка Ухуру (5892 м)
Нічний вихід із табору на штурм вершини, який займе 5-7 годин. Ми зустрічатимемо запаморочливий схід сонця на кромці кратера. Ми побачимо безкрайні африканські савани в перших променях сонця з висоти майже шести кілометрів. Ми побачимо блакитний льодовик Кіліманджаро, який лежав там багато тисяч років і який зникне вже через десяток другий літ внаслідок глобального потепління.
Після цього спускаємось в табір Барафу, снідаємо, трохи відпочиваємо і швидко спускаємось вниз до Мвека гейт. Далі трансфер в готель, душ, вечеря та м’яке ліжко.
Дистанція: 25 км
Набір висоти: 1200 метрів, спуск 3000 метрів
Час у дорозі: 10-14 годин
ДЕНЬ 8 (20.02.22). Національний парк Ман’яра
Поснідавши, ми сідаємо в сафарі-джипи та переїжджаємо до національного парку озеро Ман’яра. Незважаючи на невеликі розміри, він є одним із найрізноманітніших заповідників Танзанії. Озеро розкинулося серед тропічних джунглів біля підніжжя Великої рифтової долини. Тут є луки, ліси, мальовничі схили, гарячі джерела та солоні озерця. У такому багатому середовищі знайшло будинок безліч тварин: левів, гепардів, імпал, зебр, бородавників, слонів, мангустів, каракалів тощо. Озерний парк - рай для птахів, яких тут налічується понад 350 видів. Величезна колонія рожевих фламінго стала візитівкою Маньяри. Досліджуємо парк, влаштуємо пікнік, а ввечері заселяємося до готелю.
ДЕНЬ 9 (21.02.22). Національний парк Нгоро-Нгоро
Після раннього сніданку виїжджаємо до найвідомішого у світі заповідника — Нгоро-Нгоро. Сафарі в національному парку Нгоро-Нгоро в кратері. Ланчпакети видаються.
Це одне з найкращих у світі сафарі. Великі шанси побачити левів і гепардів, слонів, копитних та птахів, менше носорогів і зовсім невеликі шанси – леопарда. Сам вид на величезну кальдеру викликає захоплення, а кількість антилоп та зебр створює враження великої міграції тварин у будь-яку пору року. Увечері обміняємося враженнями від побаченого за вечерею у готелі.
ДЕНЬ 10 (22.02.22). Національний парк Тарангіре
Сьогодні наш план мінімум – це стада слонів на тлі баобабів! Хоча, сафарі як рибалка – можна зловити ще купу пригод. Тут також проводять орнітологічне сафарі, під час яких мандрівники розглядають пеліканів та лелек марабу. У самому серці Тарангірі ми побачимо стада буйволів, бегемотів та антилоп канна - найбільших в Африці.
ДЕНЬ 11-12 (23-24.01.22). Занзібар
Ранній підйом і сніданок, після якого їдемо в аеропорт. Хтось сьогодні вже летить додому, а хтось продовжує мандрівку на острів Занзібар. Нас чекає казковий відпочинок в готелі на березі Індійського океану, білосніжний пісок, бірюзова вода, коралові рифи з багатим підводним життям, місцева кухня з морепродуктів, засмага під екваторіальним сонцем.
Окремо можна замовити:
снорклінг в океані і безлюдні острови - 30-60$;
дайвінг - 100 $
полювання на марліна - від 350 до 750$/4-7 чол;
різні екскурсії: на острів черепах, в тропічний ліс, на ферму спецій, тощо - 30-50$
ДЕНЬ 13 (25.01.22). Виліт додому
Бажаючі можуть ще залишитись на острові, продовживши пляжний та активний відпочинок. А решта відправляється в аеропорт, по дорозі в який можна буде відвідати ще пару цікавих екскурсій.

Дізнатися докладніше та зареєструватися можна тут: https://www.facebook.com/events/1256727 ... _tab=about

 
Відповісти