Сторінка 1 з 1

Запуск мобільного застосунку "Порятунок в горах"

Додано: 27.01.2022, 15:10
Pashtet
Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області інформує.

До уваги туристичної спільноти!
Питання комунікації туристів з гірською пошуково-рятувальною службою завжди було і є надзвичайно актуальним. Всім хто активно ходить в гори та з відповідальністю ставиться до власної безпеки знайома ситуація, коли потрібно приділити час пошуку та уточненню актуальних контактів гірських пошуково-рятувальних підрозділів. Також, часто при виникненні надзвичайної події в горах, її учасникам доволі важко зорієнтуватися на яке саме пошуково-рятувальне відділення потрібно телефонувати щоб повідомити про біду. Тому, щоб спростити процес взаємодії з рятувальною службою та зробити її більш ефективною, для гірських туристів розроблено та впроваджено мобільний застосунок «ПОРЯТУНОК У ГОРАХ». Функціонал даного застосунку дозволяє зареєстрованим користувачам здійснювати наступні дії:
  • телефонувати на єдиний номер прийому екстрених повідомлень про надзвичайні події в горах (безпосередньо до Оперативного чергового гірської пошуково-рятувальної служби);
  • надсилати екстрені SMS або Internet повідомлення з точними географічними координатами місця перебування заявника;
  • віддалено реєструвати свої гірські мандрівки в гірській пошуково-рятувальній службі.
Завантажити застосунок для пристроїв Android можна в Google Play за посиланням:
https://play.google.com/store/apps/deta ... FFZtZRISy0
Також, невдовзі буде доступна версія застосунку для iOS.

З коментарів:
Ситуація, коли у Вас за замовчуванням все відображає англійською може виникати через те, що системна мова Вашого стмартфону відмінна від мов які підтримуються застосунком (українська, англійська, польська, румунська).
Зображення